• 11|06|2020 DEFINITIEVE SLUITING SCHRAM KEUKENLAB

    Vanaf heden is Schram Keukenlab definitief gesloten

Schram

 

Schram Keukenlab

Middenin een gewone straat in de Amsterdamse Pijp vindt U onze nieuwe en bijzondere winkel in een pand dat gebouwd en ook lang in gebruik is geweest als paardestal en koetshuis.

   Al sinds begin jaren 70 heeft Schram een bekende naam als keukenbedrijf en zijn wij ook gevestigd in dit deel van de Pijp.

   Na de verhuizing van onze winkel eind 2009 naar de 2e Jan Steenstraat 84-86 is de naam gewijzigd omdat er een keuze gemaakt is om uitsluitend nog te werken op het hoogste niveau in Italiaanse vormgeving voor keuken en wonen.

 

inspiratie

In het Keukenlab worden ontwerpen getoond waaruit visie en ambitie spreekt: Grote ruimtelijke opstellingen in een sobere en elegante internationale stijl, het kenmerk van Varenna.

 

 

Proces

Technische en ambachtelijke kwaliteit in alle stadia van het proces zijn de randvoor-waarden om een mooi en duurzaam geslaagd project te realiseren. Als ontwerper moet je je steeds weer afvragen of vorm en functie in balans zijn met de oorspronkelijke opdracht, het plan van eisen zoals dat naar voren is gekomen in de inleidende gesprekken.

Form follows function

Dit ontwerpproces kent vele keuzemomenten, maar de meeste zijn op te lossen vanuit een professioneel perspectief. De keuzes die je dan nog een klant vraagt te maken zijn het spreekwoordelijke topje van de ijsberg.

   Zo is het mogelijk dat een klant met een beperkte tijdsinvestering toch een bijzonder product op maat kan krijgen. Als leidraad hanteren we het Bauhaus principe dat een concessie aan (een) functionaliteit alleen te verdedigen is als de vorm daarmee veel beter is geworden. Daaruit blijkt de primaat van de functionaliteit: form follows function.

 

Jerome Schram

 

Eigenaar en ontwerper van Schram Keukenlab is Jerome Schram. Door vele jaren ervaring en kennis op het gebied van keukenarchitectuur is hij de ideale gespreks-partner om projecten van bovengemiddeld niveau te kunnen realiseren.

Exposities

In het keukenlab vinden ook evenementen plaats: exposities van het werk van kunstenaars en ook van vormgevers van toegepaste kunst. Af en toe zijn er besloten lezingen en demonstraties op het gebied van gastronomie (technieken, geschiedenis, cultuur) en architectuur.