• 11|06|2020 DEFINITIEVE SLUITING SCHRAM KEUKENLAB

    Vanaf heden is Schram Keukenlab definitief gesloten

Varenna

Kyton

Italiaanse vormgeving

Varenna is het keukenmerk van Poliform, één van de belangrijkste Italiaanse interieur-producenten van deze tijd. Al lang speelt Poliform een toonaangevende rol in de ontwikkeling van interieurdesign en sinds 1996 is het met Varenna bezig om een richtinggevende rol voor keukendesign in de wereld te realiseren.

   Ontwerpen en produceren met de trots van de eigen identiteit: overtuigen door verleiden. Enkele Varenna modellen zijn elders ook al gemeengoed geworden, maar altijd geeft het orgineel nog wel dat extra's omdat Varenna zich blijft vernieuwen, in ontwerp en techniek.

Alea

Stijl

De stijl is enigszins sober, neigend naar minimalisme, maar altijd elegant en met een hart, een internationale stijl die zich niet opdringt maar wel inspireert door de aandacht voor detail.

   Kwaliteit zit in zoveel elementen: in vorm, de gekozen materialen, de doorontwikkelde kleurstelling, de combinatie mogelijkheden en het niet aflatende streven zichzelf te blijven verbeteren.

 

Artex

Een greeploze keuken met afgeschuind bovenrand. Dit detail zet zich door aan de zijkant van een eiland waarin ook de hoek in verstek is gemaakt. Speciaal voor dit model kunnen in het vlakke paneel ook verticale groeven gemaakt worden, in hout, matlak en hoogglans

 

Twelve

Design: Carlo Colombo

Absoluut en minimaal lijnenspel wordt bij een Italiaan uiteindelijk nooit streng: en waarom zou je ook als de keuken het hart van je huis is. In de details van Twelve vind je terug het oorspronkelijke principe om zo fijn en absoluut mogelijk een ruimte te definieren.

   Twelve staat voor de maatvoering die overal in terugkomt: 12mm. Lades kunnen uitgevoerd worden met een automatisch openingssysteem of door een ruimte voor handmatige opening.

 

 

uitschuifbaar werkblad

Kyton

Design: CR&S Varenna

Ontworpen als keuken van glas is het uiteindelijke resultaat ook verder door-gewerkt in lak en hout waardoor er nog zoveel meer combinatiemogelijkheden zijn.

   Achter de hoge kastenwand kan alle apparatuur verborgen blijven, of volledig bereikbaar dankzij het speciale openingssysteem van de deuren. De open houten of gelakte nissen zijn in dezelfde fijne maatvoering uitgewerkt en zorgen voor lichtheid in een compositie waardoor de keuken en zitkamer een zelfde ritme krijgen.

 

Matrix

Design: Paolo Piva

Vanaf de introductie op de beurs in Milaan van 2004 heeft de Matrix veel navolging gekregen. Het orgineel van Varenna is echter nog steeds ongeëvenaard in de rijkheid van de ontwerpmogelijkheden en de details in de afwerking. Bijzonder is de uitvoering in Corian: deuren, lijsten, steunwanden... volledig Corian.

 

Minimal

design: CR&S Varenna

De kenmerkende greep die meeloopt met de breedte van het meubelfront heeft een sobere en tegelijkertijd zeer elegante uitstraling. Hierdoor wordt de Minimal gebruikt om een verbinding te maken tussen het karakter van het oude huis en een moderne binnenhuis architectuur.

   Naast hoogglans lak en diverse houtsoorten is de Minimal ook in RVS beschikbaar. In matlak hebben we de mogelijkheid om de houtnerf zichtbaar te houden.

 

My Planet

Design: CR&S Varenna

De basis van de Varenna collectie: de deuren hebben een greep, zowel inliggend als opliggend. Er is geen model dat zo divers kan worden uitgevoerd als My Planet. De ontwerper heeft vele opties tot zijn beschikking waardoor het hele spectrum van eenvoudig tot rijk ontwerp bestreken wordt.

   Hier hebben we ook mogelijkheden om meer projectmatig te werken door een uitstekende prijs / kwaliteit verhouding. Het streven blijft dan een keukenontwerp, in al zijn eenvoud, toch het gevoel van de extra kwaliteit mee te geven die eigen zijn aan Varenna.

 

Alea

Design: Paolo Piva

Het orginele model van de greeploze keuken: inmiddels zijn er vele extra opties aan toegevoegd waardoor deze klassieker nog steeds kan voldoen aan de eisen van een modern ontwerp.

   De keuken kan naast hout en lak ook in glas worden uitgevoerd.

 

Onze speciale site helemaal gewijd aan Varenna met uitgebreid programma overzicht en catalogi van dit merk vindt U via     VarennAmsterdam